Bryan Linssen viert de tweede Groningse treffer Pro Shots
FC Groningen heeft in eigen huis een verdiende zege geboekt op sc Heerenveen. Ondanks een spannende slotfase won de thuisploeg met 3-1.
De wedstrijd was amper 40 seconden oud toen de thuisploeg de score opende. De voor het eerst in de basis spelende Danny Hoesen schoot uit de rebound van een gekeerd schot van Bryan Linssen in twee instanties raak.

Weer Linssen

Een kwartier na de 1-0 verdubbelde diezelfde Linssen de score door een fraaie dieptepass van Simon Tibbling te controleren en beheerst binnen te schieten.
Heerenveen moest het voor rust doen met een kansje voor Luciano Slagveer (schot met links recht op doelman Sergio Padt) en ook na de pauze kwam het amper in het stuk voor. Groningen was de baas, was voorin voortdurend dreigend en zag Hoesen bij een van de kansen rakelings naast schieten.
Groningen viert de overwinning met het publiek Pro Shots

Thern brengt spanning terug

De 3-0 hing in de lucht, maar het werd 2-1 via Simon Thern, die na een prima kapbal de bal vol op zijn wreef nam en in de verre hoek deponeerde. Prompt kregen de Friezen de touwtjes in handen en Groningen werd almaar verder in het defensief gedrukt.
De spanning verdween op slag toen doelman Erwin Mulder de bal onbedoeld bij Mimoun Mahi bezorgde en die sloot een fraaie dribbel af met de 3-1.