Pagina's

zaterdag 10 oktober 2015

Bestanden compleet verwijderen van uw harde schijf

Harde schijf wissen?

Met software als DBAN! Die helpt met  verwijderen & leegmaken van de pc of laptop zijn harde schijf. 

Om de desktop of laptop volledig leeg te maken om bijvoorbeeld de desktop of laptop  te verkopen?

Willen de aankopers graag een product met lege schijven die geen gebruikerssporen laat zijn van de vorige eigenaar. Dit is erg moeilijk om geheel vrij te maken van deze zogenaamde gebruikers informatie.

Dus er ontstaan dus meerdere vragen als jij je systeem wilt wegdoen om welke reden dan ook. Persoonlijke info moet niet op straat komen te liggen!
Om dit zo veel mogelijk te voorkomen is er hier een handleiding om dit goed en definitief te doen.

  1. De Kettingzaag: Als je de apparatuur wegdoet omdat het niet goed meer functioneert en een tweede leven niet haalbaar is kun jij met een kettingzaag de volledige compacte laptop door midden zagen, en volledig aan gruzelementen zagen.
  2. Software tools:  Inzetten van goede software kan het probleem oplossen. Niet alleen de schijf formatteren. Dat is niet voldoende effectief. Het moet volledig verwijdert worden. Dat is het doel.
  • DBAN = het juiste programma naast CCleaner om de klus te klaren.
  • A) Om alleen uw persoonlijke info te deleten?  Het gratis product Eraser laat de Microsoft, Abuntu, of MAC besturing erop staan en filterd dus de twee optie's. Daarna is het klaar voor de nieuwe gebruiker en vindt hij geen persoonlijke mappen of diverse andere optie's terug.
  • B) Om uw pc of laptop volledig opnieuw en leeg aan te leveren is gebruik van CCleaner en DBAN goed genoeg.Geen opmerkingen:

Een reactie posten