Pagina's

woensdag 7 oktober 2015

STRESS-DOOR-10-OORZAKEN

Stress heeft vele oorzaken en de meeste zijn te voorkomen door de onderliggende oorzaak op te lossen. Maar wat zijn de oorzaken van stress als je een top 10 zou samen stellen.

 • Wat is stress?

 • > Stress komt naar boven volgens lazarus (1966) bij diverse vormen van jou emoties die worden triggerd en waar jij geen bewuste of onbewuste manier tegen hebt om dit stuk jij te beschermen en te verminderen en te voorkomen.
 • Hoe kom je aan stress en hoe merk je dat je stress ervaart?
 • > Stress komt naar boven door verschillende oorzaken en belevingen die iemand ervaart en meemaakt in zijn leven. Dit komt vaak als er wat heftig emotioneels gebeurt in het levenspad of wandeling door een mensen leven of dieren leven die iemand ineens moet missen!
 1. Bij en scheiding of relatie breuk
 2. Bij een overval of beroving
 3. Bij een baan die door de werkgever wordt ingetrokken
 4. Bij een financiƫle strop bij voorbeeld schulden, het winnen van een grote geldprijs, etc.
 5. Persoonlijk conflict
 6. Bij een ramp of persoonlijke crisis
 7. Bij  een ernstige ziekte
 8. Bij het verliezen van een lichaamsdeel.
 9. Bij het veranderen van een toekomst perspectief
 10. Bij het afbranden van een huis of bedrijf.
 De impact van stress is erg groot. Groter dan wij eerst als mensen zijnde hadden gedacht en verwacht. Dit staat geschreven door:  > Rosch, 1991; Avey, Matheny, Robbins, & Jacobson, 2003 dat 60 % tot 80 % van de medische bezoeken voor hulp bij een genees heer/vrouw, of medisch specialist gerelateerd is aan stress.

De impact van stress is zo groot dat je de kwalen die vanuit de stress zijn gekomen kunt vergelijken met een ziekte op zichzelf. Dit denken veel mensen dan ook. Dat zij ziek zijn van de aangewezen ziekte. Maar dit komt dus ondergelegen door de STRESS. Er valt na afloop niet veel meer aan te doen. Dus voorkomen is beter dan genezen. 

Maar hoe voorkom ik stress? 
 Door allereerst de basis regels van een gezond iemand na te leven. Hier is veel over geschreven en gesproken na onderzoeken te hebben gedaan hierna. Het komt er op neer dat een goede nachtrust veel help tegen stress
 • Hoe voorkom je stress.: Kennis, onderzoek, goed eten, gezond leven en bewegen, uiten van emoties en pijnlijke gedachten/ ervaringen.

 • Stress heeft vele uitingen en symptomen die optreden in  uitingen:Zweten, gespannenheid, spierpijn, hoofdpijn,maagpijn,verstoppingen in de darmen,en bloedsomloop, huid aandoeningen, slecht slapen of veel dromen. En zo zijn er nog vele symptomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten