Pagina's

zondag 26 april 2015

FEESTDAGEN/ MOEDERDAG

Deel 1 FEESTDAGEN/ wat is Moederdag. 

Om Moederdag te vieren kun je de hele dag uit trekken. 

Sommige mensen vieren het helemaal niet en andere mensen kunnen het niet vieren omdat hun moeder er niet meer is. Wel is het voor die mensen belangrijk dat ze er wel bij stil staan. Voor de Moederdag vierende families is er uitleg wat het is en waarom 

 DEEL 2 / MOEDERDAG is om u uit te leggen wat Moederdag nou precies inhoudt.

Wat kun je doen op Moederdag ? en  wat voor voorbereidingen moet ik treffen 

(Voor jongeren die dit lezen is het belangrijk dat je niet zonder hulp van jou oudere broertje of zusje voorbereidingen treft wat met vuur te maken heeft. Of wat op andere wijze gevaarlijk is. En as je het niet zeker weet of het wel mag of veilig is? Altijd vragen)


Cadeau Nr 4 & 5 die ik voor jou als keuze heb!! Dat zijn beide fijne opties..
>>>  123luisterboek: de online specialist. Laagste prijs garantie!


  Waparoo is de grootste aanbieder van sport-, game- en lifestyleartikelen van Nederland en België. Vrijwel alle sporten zijn verkrijgbaar en er worden dagelijks artikelen en productcategorieën toegevoegd om nog groter te worden. Waparoo is zowel een verkoper aan consumenten als een groothandel voor verenigingen, scholen en stichtingen, maar ook leverancier van diverse andere (online)retailers.
Wat je ook zoekt op het gebied van sport, Waparoo heeft het!

>>>  Waparoo.nl  <<< meer info

Oorsprong

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag en gaat terug op de moedercultus in het klassieke Griekenland. De formele moedercultus met ceremonies voor Cybele of Rhea, de Grote Moeder der goden, werd overal in Klein-Azië beoefend op de ides (15e dag) van maart


De katholieke Kerk kent een lange traditie van verering van Maria  de moeder van Jezus.
In het uk is Mothering sunday  een christelijke feestdag, te vieren op de vierde zondag in de VASTENTIJD de aanloop naar het paasfeest waaruit de huidige Britse variant van Moederdag is geëvolueerd. In 1644 was er in Engeland voor het eerst sprake van een Moederdag zonder kerkelijke achtergrond.


Pas in het midden van 19e eeuw werd Moederdag in Amerika geïntroduceerd.het herstellen en cultiveren van de waardigheid van de familie. Hiervoor moest volgens Van Kuyck alles ingezet worden op het in beeld brengen van de rol van de moeder in het gezin en de maatschappij. Een speciale dag leek hem een ideale techniek. Van Kuyck mobiliseerde de plaatselijke pers en de scholen, publiceerde een scenario en zette een propagandacomité aan het werk. De kinderen en vader moesten moeder verrassen met versieringen, gelegenheidsversjes, bloemen, speciale broodjes en zelfs juwelen.

Om uit printen en in te kleuren id deze
http://www.jufsanne.com/moederdag/moederdag01.jpg

http://www.jufsanne.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten